5 ZNAKOV, DA NE PIJEŠ DOVOLJ VODE

 5 ZNAKOV, DA NE PIJEŠ DOVOLJ VODE
Deli:

1. TEMEN URIN

Če je barva tvojega urina temna, pomeni da je telo dehidrirano! Več o tem si lahko prebereš v članku Opazuj barvo svojega urina! Kaj ta pove o tvojem zdravju.

2. SLAB ZADAH

Seveda pri tem ne govorimo o jutranjem zadahu, temveč o zadahu, ki te spremlja cel dan, vsak dan. Ker je telo dehidrirano, nimaš dovolj sline in to povzroči tvorbo bakterij v tvojih ustih. S tem ko piješ si obenem tudi izpiraš ustno votlino!

3. VRTOGLAVICA, UTRUJENOST

To je jasen indikator, da je telo dehidrirano! Ko začneš čutiti vrtoglavico in resno utrujenost pomeni, da telo nujno potrebuje vodo! Ob velikem kozarcu vode, ki ga spij po požirkih pojej tudi kaj sladkega. Tvoja najljubša čokoladica ti bo povrnila energijo, odlična izbira pa bo tudi banana.

4. SLABA KOŽA, SUHE USTNICE

Koža je prvi indikator dehidriranosti telesa. Ob pravilni hidraciji in zmernem pitju vode bo tvoja koža napeta in bleščeča, gubice bodo zglajene, tudi aken in zamašenih por bo manj. Voda je najboljše zdravilo!

5. ZAPRTOST

Voda ti bo pomagala navlažiti celoten prebavni sistem, od ustne votline pa do črevesja. Če pri sebi opaziš zaprtost je ta lahko posledica dehidracije telesa.

Si opazil/-a, da ne spiješ dovolj vode? Nič zato, v članku 8 preprostih trikov, ki ti bodo pomagali spiti več vode si preberi hitre in zabavne načine zaradi katerih tvoje telo ne bo več izsušeno!


Povzeto po:

HealthCareAssociates, dehidracija

Lifehack, dehidracija

Deli:

Marelica

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja