OPAZUJ BARVO SVOJEGA URINA! KAJ TA POVE O TVOJEM ZDRAVJU

 OPAZUJ BARVO SVOJEGA URINA! KAJ TA POVE O TVOJEM ZDRAVJU
Deli:

Včasih je veljalo zlato pravilo, da moraš na dan spiti dva litra vode. To v bistvu ni res. Vsako telo je drugačno, prav tako je drugačen življenjski stil vsakega posameznika. Koliko vode moraš spiti ti bo povedalo tvoje telo glede na barvo urina.

Vir fotografije: Alexander A. S. Gunawan, David Brandon, Velinda Dwi Puspa, Budi Wiweko: Developement of Urine Hydration System Based on Urine Color and Support Vector Machine, ScienceDirect, 2018, pp. 481 – 489. 

1. ODLIČNO!

Si hidriran. Spil si dovolj vode, telo je polno energije, tudi koža ti bo zelo hvaležna. Vsak dan poskrbi, da bo tvoj urin takšne barve in po dobrem tednu bo opazna razlika v tvoji koži, ki bo bolj napeta, podočnjaki bodo manj vidni, ustnice pa ne bodo suhe.

2. ŠE VEDNO SUPER!

Ta dan je telo dobilo manj vode, vendar je kljub temu zadovoljno in lahko deluje kot dobro utečen stroj. Naslednji dan poskrbi še za kak kozarček vode več – ali pa nekoliko manj soli v hrani.

3. V REDU.

Telo je sicer še vedno hidrirano, vendar pa vseeno potrebuje nekoliko več vode. Morda, je bila ta dan tvoja dieta nekoliko preslana – poskrbi, da bo jutri tvoj urin svetlejši.

4. POPRAVI STANJE.

Telo postaja dehidrirano. Če greš na stranišče in opaziš taki urin še vedno lahko stanje zelo preprosto popraviš. Hitro do pipe ali hladilnika in spij velik kozarec vode!

5. DEHIDRACIJA!

Telo je dehidrirano, gubice na koži so bolj vidne, oči izgledajo bolj utrujene, saj jih začenjajo »krasiti« podočnjaki. Telo rabi vodo in to čim prej!

6. DEHIDRACIJA, TELO PROSI ZA VODO!

Vedno huje je, počutiš se slabotno, grlo imaš suho, prav tako so suhe ustnice. Si ta dan pozabila piti? Telo potrebuje vodo za normalno funkcioniranje in dobro počutje!

7. KRITIČNA DEHIDRACIJA – RABIŠ POMOČ!

Na tej točki lahko skočiš v lekarno in si pomagaš s paketki rehidracije. Voda ne bo več dovolj. Telo postaja posušeno, gube so vidne, žile izstopijo iz telesa in prevzema te občutek omotičnosti in utrujenosti. NIKOLI ne si ne dopusti take dehidracije!

8. RESNA DEHIDRACIJA – TELO KRIČI NA POMOČ!

Potrebuješ počitek in paket rehidracije. Ne sili telesa v taka nenaravna in kritična stanja! Na srečo imamo vodo dosegljivo na vsakem koraku in tvoje telo jo potrebuje! Ob takem urinu je telo resno dehidrirano in potrebuje pomoč!

Povzeto po:

Alexander A. S. Gunawan, David Brandon, Velinda Dwi Puspa, Budi Wiweko: Developement of Urine Hydration System Based on Urine Color and Support Vector Machine, ScienceDirect, 2018, pp. 481 – 489. 


Deli:

Marelica

2 Comments

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja