10 KNJIG, KI TI BODO POMAGALE PREBOLETI

 10 KNJIG, KI TI BODO POMAGALE PREBOLETI
Deli:

Zlomljeno srce je izkusil že vsak– da, tudi tista #ladyboss instagramerka, ki jo spremljaš ker ima življenje tako naštudirano ali tista soseda, ki je vedno barvno usklajena s svojim dragim. Res si mislila, da bo on tisti pravi s katerim bi lahko preživela celo življenje, se celo poročila, imela otroke ali ogromno hišo z bazenom in tremi psi. Pa se ni izšlo.
Ugotovila si, da vara, te ne ceni dovolj ali pa je njegova ljubezen enostavno izgorela. Zdi se, kot da se je tvoje življenje končalo. Kako naprej?

P.S.: Če klikneš na rumene naslove te napotimo na stran, kjer lahko knjigo kupiš ali si jo izposodiš. 

10. Nick Hornby: Zvestoba do groba

Knjiga, ki je izšla leta 1995 je doživela že veliko ponatisov. Zanimivo čtivo pa je, ker ti bo prikazala drugo perspektivo – razhod in zlomljeno srce skozi moške oči. Cinično realistična knjiga, ki bo na tvojem obrazu, ob še tako hudem razhodu, zarisala tudi nasmešek.

9. dr. Ana Čertanec: (Ne)srečni konci

Konec je. Pa je res tako nesrečen? Le kako lahko Ana Čertanec, sicer doktorica prava, pozdravi tvoj #srcozlom? Ob branju te knjige boš videla, da nisi sama, saj tudi avtorica piše iz svojih izkušenj. Knjiga ti bo pomagala pri soočanju s preteklostjo, sprejemanju razhoda in nazadnje pri iskanju novih ljubezenskih priložnosti.

8. dr. Harville Hendrix: Najina ljubezen

Avtor mnogih knjig za samopomoč ti bo odnos predstavil iz nekoliko bolj znanstvenega vidika. Prav ta knjiga pa je v tem bolečem obdobju prav zate, saj ti bo pokazala, da so tvoje potrebe in potrebe tvojega (bodočega, novega, sanjskega) partnerja na prvem mestu.

7. dr. Barbara De Angelis: Si ti pravi zame? 

To je knjiga, ki jo potrebuješ, da boš, pri potencialnem princu, opazila prav vse rdeče zastavice. Dr. De Angelis je priznana strokovnjakinja za partnerske odnose, v tej knjigi pa ti bo pokazala kako do partnerske zveze, ki si jo zaslužite! P.S.: Poglej si še poglavje »10 tipov zvez, ki se ne obnesejo« in ugotovi, zakaj je tvoj bivši bivši.

6. dr. Veronika Podgoršek: Ljubezen po ljubezni

Če se spopadaš z zlomom srca je ta nepogrešljiv priročnik napisala priznana slovenska partnerska in družinska terapevtka. To ni le knjiga za osebno rast, ki ti bo pridigala, da si boginja in ga prav za prav ne rabiš. To je priročnik, ki se dotakne tem, kot so pravni postopki ločitve, kako otroke pripraviti na le-to, samo spoznanje, da je ločitev potrebna in še mnogo drugih. Nepogrešljiva knjiga, če si se po dolgem času znašla spet sama.

5. Sherry Argov: Zakaj moški ljubijo mrhe

Zakaj je moški na začetku zveze ljubeč, kasneje pa od njega dobiš le še nujen srednje dober (ali srednje slab) seks? Vedno se potrudiš, da mu skuhaš kar ima najraje, lepo postrežeš, iz štacune prineseš njegov najljubši pir in vse to v čipkastem perilu, do katerega upaš, da se bo dokopal sam in ti na svoj način pokazal hvaležnost – on pa tega sploh več ne ceni? Zakaj toliko moških prevara z mrho? Ta knjiga ti bo odgovorila na vse to. Pripravi se, da po tem branju tudi ti postaneš prava mrha.

4. Gordana Stojiljković: Sama si si kriva

Se spopadaš z nasiljem? Knjiga, ki je načeloma ne boš našla na seznamu knjig, ki pomagajo pri srcozlomu, vendar ta je nujno čtivo! Pretresljive zgodbe, ki ti bodo pokazale, da se lahko, ne glede na to kako hudo je, vedno iztrgaš iz okov. Preberi, pusti, da se te dotakne in najdi pomoč.

3. Thich Nhat Hanh: Anger: Wisdom for Cooling the Flames

Budistična knjiga, ki ti bo pomagala v spopadu z jezo. Ta knjiga ti bo ponudila veliko več kot le večerno branje. Pridobila boš znanje tehnik, kako se spopadati z jezo in jo pravilno usmerjati. Ko se naslednjič srečata boš popolnoma zen!

2. Nora Ephron: Heartburn

Če obožuješ filme Romanca v Seattlu in Čaka te pošt@ moraš prebrati ta avtobiografski roman, ki bo kot topel objem prevarane sotrpinke. Si se v razmerju soočala s prevaro, izgubo samozavesti ter razočaranju kljub tvojim naporom? Ta knjiga ti bo nudila oporo v samotnih večerih.

1.  Paulo Coelho: Alkimist

To ni knjiga o zlomljenem srcu. To je knjiga, ki ti bo pomagala spreviditi, da je ukvarjanje z lastnimi notranjimi dvomi nujno ter da so drobni občutki zmagoslavja posledica teh dvomov. Ta knjiga je obvezno branje, da ugotoviš, da na svoji poti nisi sama. Če boš uresničevala svoje sanje ti bo življenje stalo ob strani.

Deli:

Marelica

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja