LAHKE IN OKUSNE POLETNE SLADICE

 LAHKE IN OKUSNE POLETNE SLADICE
Deli:

Končno so na vidiku toplejši dnevi in pričeli bomo z uživanjem v poletnih mesecih! V tem letnem času se odvija mnogo druženj, piknikov, izletov in obiskov kopališč ali morja. Za vas smo že pripravili članek o tem, kako izpopolniti vaš piknik; najdete ga tukaj! Po glavni jedi pa seveda ”zapaše” tudi sladica! Če ste se že naveličali ponujanja tortic in slaščic iz trgovine, smo za vas pripravili lahke in okusne poletne sladice, ki bodo navdušile vaše goste!

TIRAMISU

To je znamenita italijanska sladica, ki je narejena iz bogate kreme in navdušuje s pridihom kave!

Za 6 porcij potrebujete:

– 230ml smetane za stepanje

– 230g sira mascarpone

– 70g sladkorja

– 450ml instant kave

-zavoj piškotov (Bebi piškoti oz. Lady fingers)

-kakav za posip

-žlička vaniljevega ekstrakta (po želji)

Stepemo smetano, sladkor ter vaniljo, nato dodamo mascarpone in vse skupaj dalje mešamo do kreme. Medtem skuhamo kavo in jo odstavimo, da se ohladi.

V ohlajeno kavo potopimo piškote in jih pustimo namakati nekaj sekund (ne preveč, da ne bodo razpadli).

Piškote nato položimo v skledo/pekač z ravnim dnom in prekrijemo dno. Na prvo plast nanesemo kremo in jo dobro razporedimo po piškotih. Nadaljujemo z drugo plastjo namočenih piškotov, na koncu dodamo še zadnjo plast kreme in po vrhu posipamo kakav.

Tiramisu za 2-4 ure postavimo v hladilnik in okusna sladica je pripravljena!

DOMAČI SLADOLED

Ne potrebujete dodatnih arom in kup sladil, da bi uživali v sladoledu. Tega lahko pripravite kar doma!

Osnova za sladoled:

– 500ml polnomastna smetana za stepanje

– 400ml kondenziranega mleka (sladkano)

Sladko smetano stepemo tako dolgo, da se pričnejo na površini tvoriti majhni pokončni stožci. Dodamo mleko in mešamo tako dolgo, da dobimo gladko in homogeno zmes. V to osnovo lahko sedaj vmešate karkoli želite!

Ali želite sadni sladoled? Ta recept je še enostavnejši! Potrebujete le zamrznjeno sadje, nekaj sladkorja in po potrebi mleko. V mešalnik stresemo jagode in banane, dodamo nekaj mleka in sladila, ter vse skupaj zmešamo. Razdelimo v posodice in damo še za nekaj minut v zamrzovalnik.

 

 

ČOKOLADNO SADJE

Najlažji recept izmed vseh pa je ta! V kozici stopimo čokolado (mlečna, temna – po želji) in narežemo poljubno sadje na manjše kose. Sadje nato potopimo v čokolado in položimo na pladenj, tega pa za kakšno uro (da se čokolada strdi) postavimo v zamrzovalnik.

Pripravljeno imate najlažjo in super okusno sladico!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Joey & Sally (@dessertsbyjoey) on

Deli:

Kivi

22 Comments

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja